Antidruktechniek

Antidruktechniek

Antidruk wordt gebruikt om een drukplek tijdelijk te ontlasten. De druk wordt zo anders verdeeld waardoor de locatie tijdelijk, na een behandeling tot rust kan komen.

Anti druk wordt in de volgende situaties vaak gebruik;

- Drukvrij leggen van likdoorns. - Wratten. - Ingroeiende teennagel. - Uitsparing voor hallux valgus. - Bij hamertenen. - Klauwtenen. - Ruitertenen. - Drukplekken ontstaan na het dragen van te kleine schoenen.

Het is erg belangrijk om rekening te houden met de ruimte in de schoenen. Antidruk technieken zijn altijd tijdelijk, voor aanhoudende klachten is het beter om een permanente oplossing te zoeken, bv een steunzooltje. Er zijn diverse soorten antidruk materialen. In elke situatie wordt gekeken wat voor u de beste,tijdelijke, oplossing is.

Waar moet u op letten;

- Neemt u meteen contact op met de pedicure als de huid rondom het aangebrachte materiaal rood wordt, zwelling vertoont, jeukt of pijn doet - Probeer het aangebrachte materiaal zo droog mogelijk te houden. Als het eraf gehaald moet worden dan kunt u dit het makkelijkst doen na het douchen. De plaklaag laat dan makkelijker los - Nooit de pleister ruw van uw huid aftrekken, liever rustig oprollen. - Hebt u minder of geen gevoel in uw voeten, laat dan iemand anders regelmatig de huid van uw voeten controleren.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met medisch pedicure Combivoet.